FLOR OG FJÆRE 30. MAI 2018

---- ooo O ooo ----

Jærgarden 2018

Klubbåret 2018 startet med at 30 pensjonister var med på den tradisjonelle dagsturen til Kvalbein og Jærgarden. Et fint lag med nysnø, stille og gløtt av sol gjorde turen til en sjelden opplevelse. Vi hadde en stopp på Hå Gamle Prestegard og var innom utstillingen i «Fjøset». En mengde store lysskulpturer viste det som Jæren er kjent for; jordbruk. Redskaper og husdyr var gjengitt i enkle, lysende tråder. Det forsto vi først da personalet forklarte kunstnerens arbeid. Han fikk bønder og skoleelever til å lage små tegninger med sitt personlige inntrykk av hva Jæren betydde for dem. Etter en god kaffe og svele fortsatte vi til Jærgarden og den godt kjente sursteiken og karamellpuddingen. Kjempegodt! Landskapet var fremdeles snødekt da vi satte kursen nordover etter en minnerik dag over Jæren.

 

Greta

  • Det første vi så da vi kom til Hå Gamle Prestegård

  • De som var med på turen

  • De som var med på turen, men ikke var med på bildet

---- ooo O ooo ----

Båttur til Sjernarøy 31.mai 2017

Da har vi vært i Paradis og

Nå har vi vært på dagstur til Ramsvig Handelsstad i Sjernarøy. «Riskafjord» var hyret inn for turen, og den velkjente dunk-dunk-lyden satte minner i sving.

 

Det var regn og tåke fra morgenen av, men medbrakt spillemann og fjåge pensjonister fikk humøret opp. Opphold og bittelitt sol viste oss sjarmerende Ramsvig. Vertskapet, Mette og Jostein Soland, tok imot og fortalte gode og fornøyelige historier om stedet.

 

Den islandske kokken tilberedte et velsmakende kveitemåltid med herlig, lun sjokoladedessert med bær. Mon om han har lurt oppi noe Baily i den gode kremen?? Kjell Pahr Iversen hadde utstilling av sine fine, varierte arbeider, og boken hans kunne kjøpes for en rimelig penge.

 

Hjemturen viste Ryfylke i litt sol, uten den store varmen. En god sommer ønsket vi oss alle!

 

Greta

 

  • Greta takker Jostein Soland for turen

  • Klar form hjemturen

  • og om bord på Riskafjord igjen